Иновации

  • Латентен топлинен акумулатор

Латентен топлинен акумулатор е нова технология, разработена в България в екип с чуждестранни специалисти в областта на топлоенергетиката. Това е система за съхранение на енергия, идеална за домашни, индустриални и търговски инсталации.

Съчетана с термосоларни панели, термопомпи, централно отопление и/или когенерационни единици, може да намали сметките Ви с минимум 25% и да достигне, където е възможно до 50%.

Тази технология Ви дава сигурността, надеждността и независимостта, че генерираната излишна топлина на вашата отоплителна система се съхранява като в същото време намалява циклите на бойлера до 80% (т.е. на броя пъти, в които бойлера включва).

Иновацията се основава на смяната на агрегатното поведение на конкретни материали, в случая парафин. Когато той промени своето агрегатно състояние от твърдо в течно, междинната фаза на топене е точката, в която съхраняват до четири пъти повече енергия в сравнение с конвенционалните системи на водна основа.

 

Решите ли да внедрите тази иновативна технология във вашата хибридна енергийна система, Вие ще получите:

  • Подобрено използване на енергийното гориво;
  • Повишаване на енергийните печалби, по-висока възвръщаемост на инвестициите, по - висока ефективност;
  • Намалява температурата на входящия поток и намалява базовите разходи;
  • Дълъг експлоатационен живот;
  • Намаляване на загубите от преноса на енергия с минимум 12%;

С мобилната версия на латентния топлинен акумулатор предлагаме възможност на много обекти да бъдат захранвани с топлина според моментните си нужди.

Това е разработка, която позволява да складираме топлина от предприятие, което не я използва и в последствие да я доставим до клиент, който би могъл да я употреби по предназначение. По този начин намаляваме топлинните загуби от един обект, а нашите клиенти имат възможността да се възползват максимално от потенциала на технологията.

 

  • Иновативен термосоларен панел

“Еско Сървисис” ООД извършва внедряването на високоефективен, иновативен термосоларен панел за подгряване на вода. Интегриран в отоплителната система, той може да доведе до редуциране на енергийните разходи с до 40 %

Разработеният модел позволява високоефективно оползотворяване на слънчевата енергия през всички сезони на годината като се отличава средно с 8 часа ориентация към слънцето на ден. По този начин се повишава коефициентът на полезно действие на енергийното оборудване.

Панелът работи с оперативна температура от - 20 °С до 125 °С, а по-високата ефективност следва от възможността за хоризонтално и вертикално проследяване на слънцето.

 

 

  Панел

  Размер - 2 х 0,75 м3;

  Ефективна повърхност - 1м2;

  Производствена мощност - 650W;

  Тегло – 12 кг .;

 

Панелите могат да работят самостоятелно или могат да бъдат включени в система, управлявана чрез мобилно приложение.

Средният период за възвръщане на инвестицията е между 3 и 8 години, в зависимост от потреблението.

За проекта

Esco Services 

Намерете ни:

 

Контакти

  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  +3592/ 9877270
 България, гр.София, бул. „България" № 102, Бизнес център Белисимо", ет.5, .  София, България