Внедряване на ВЕИ системи

Възобновяемите енергийни източници /ВЕИ/ са източници, които се приемат за естествено възстановяващи се  или за практически неизтощими, в това число, слънчева, вятърна, водна и геотермална енергия, енергията от растителна и животинска биомаса (биогаз и енергията от индустриални и битови отпадъци).

Един от начините за изграждане на енергийно ефективна система е интегриране на активни слънчеви системи /АСС/. Те абсорбират слънчевата енергия и я преобразуват чрез определени съоръжения в друг вид енергия – топлинна енергия или електроенергия.

  • Активни слънчеви термосистеми

 Активни слънчеви термосистеми – чрез слънчеви колектори преобразуват слънчевата енергия в топлина за загряване на вода и въздух с ефективност от 20 до 80%.

 

  • Активни слънчеви електросистеми

Активни слънчеви електросистеми – чрез фотоволтаични модули преобразуват слънчевата енергия в електрическа като се използва свойството на фотоните от слънчевата радиация да предизвикват насочено движение на електрони, което всъщност е протичане на електрически ток – ефективност 20%.

Фотоволтаичната система е една изключително изгодна инвестиция. Дори само чрез реализираната икономия от сметките за електроенергия, една фотоволтаична система може да се изплати за период от 5 до 10 години. Нейният полезен живот достига над 20 години, през които тя генерира практически безплатна електроенергия. Автономните фотоволтаични системи са и един от най - ефективните и устойчиви начини за генериране на електроенергия.

 

За проекта

Esco Services 

Намерете ни:

 

Контакти

  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  +3592/ 9877270
 България, гр.София, бул. „България" № 102, Бизнес център Белисимо", ет.5, .  София, България